Skip to main content

καρκινος πνευμονα μετασταση στο κεφαλι

https://ivfcukyz.blogspot.com/2019/04/blog-post_50.html
https://aqldyalu.blogspot.com/2019/04/blog-post_49.html
Το σπίτι της Φιλικής Εταιρείας (pics)

Η Οδησσός αποτέλεσε για δεκαετίες κοιτίδα του Ελληνισμού.


Του Κώστα Πλιάκου


καρκινος πνευμονα μετασταση στο κεφαλι



  • Φωτογραφίες - ΣΟΚ: Έτσι έσπαγε κεφάλια ο Βίκτωρας Ρέστης


Η ιστορία του αγώνα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας είναι συνδεδεμένη με την Οδησσό, όχι μόνο γιατί η πόλη έδωσε καταφύγιο και ένα ευνοϊκό περιβάλλον στους Έλληνες να αναπτυχτούν και να μεγαλουργήσουν στην περίοδο της τουρκοκρατίας, αλλά και γιατί από εδώ ξεκίνησε η Φιλική Εταιρεία που προετοίμασε την ελληνική επανάσταση του 1821.


ικα ανανεωση βιβλιαριου 2018

Tο σπίτι της οικογένειας Μαρασλή όπου συνεδρίαζαν τα μέλη τη φιλικής εταιρίας σήμερα είναι μουσείο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και αποτελεί ένα από τα πλέον επισκέψιμα μνημεία της Οδησσού.

Η ελληνική σφραγίδα είναι ευδιάκριτη στην Οδησσό. Το σπίτι της Φιλικής Εταιρείας βρίσκεται πίσω από την Πλατεία των Ελλήνων όπου υπάρχει και η προτομή του Γρηγορίου Μαρασλή, δήμαρχου της Οδησσού και εθνικού ευεργέτη και γενικότερα μπορεί να δει κανείς σχεδόν παντού ελληνικές ονομασίες.

Όπως λέει στο Newsbomb.gr ο κ. Σωφρόνης Παραδεισόπουλος, διευθυντής του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού της Οδησσού: «το Μουσείο της Φιλικής εταιρίας δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου της Οδησσού και του Ιστορικού Μουσείου της Πόλης μετά την απόφαση να εγκατασταθεί το μουσείο στη φυσική του θέση καθώς γνωρίζουμε από τις πηγές ότι στο σπίτι αυτό συνεδρίαζαν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Το κτίριο αυτό δόθηκε με συμβολικό μίσθωμα στην ελληνική πλευρά γεγονός που δείχνει τη σημασία που έχει για την πόλη της Οδησσού η Φιλική Εταιρία ως ένα κομμάτι της δικής της ιστορίας».



Η ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο, αποτέλεσε κορυφαία στιγμή τους απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και στο σπίτι της Φιλικής Εταιρεία μπορεί να δει κανείς σημαντικά τεκμήρια της εποχής από την ίδρυση της πόλης το 1794 την εγκατάσταση των πρώτων Ελλήνων μετά από το διάταγμα και τα προνόμια που του έδωσε η Μεγάλη Αικατερίνη, τσαρίνα της Ρωσίας, τις πρώτες δραστηριότητες των Ελλήνων της περιοχής και φυσικά ότι έχει σχέση με τη Φιλική Εταιρεία.

Επιστολές, τον όρκο της φιλικής εταιρίας, τους κώδικες επικοινωνίας που χρησιμοποιούσαν, τις οργανωτικές δομές που χρησιμοποίησε ο Υψηλάντης για να ξεκινήσει την επανάσταση.

Μεταξύ των προνομίων που έδωσε η Αικατερίνη στους Έλληνες ήταν δωρεάν γη, απαλλαγή από στρατιωτική θητεία και απαλλαγή από φορολογία.

Αυτό έδωσε κίνητρα σε πολλούς Έλληνες κυρίως από τις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας να εγκατασταθούν στην Οδησσό. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκα, και Έλληνες από την Ηπειρωτική Ελλάδα οι οποίοι ασχολήθηκαν με τη γεωργία και σταδιακά απόκτησαν το μονοπώλιο των σιτηρών.

Στο μουσείο θα δει κανείς ακόμη τεκμήρια από άλλες οργανώσεις της εποχής της Τουρκοκρατίας οι οποίες μετά την μεγάλη επιτυχία της Φιλικής Εταιρείας αποφάσισαν να την χρηματοδοτήσουν για να οργανωθεί η πρώτη επανάσταση στη Μολδοβλαχία. Μπορεί να δει κανείς επίσης τις διακηρύξεις του Αλέξανδρου Υψηλάντη με τίτλο «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος» κατά της διάρκεια της προετοιμασίας της επανάστασης.

Το παράρτημα του ελληνικού ιδρύματος πολιτισμού της Οδησσού ιδρύθηκε το 1994 και φροντίζει για την διατήρηση και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στην Ουκρανία με μαθήματα ελληνικής γλώσσας, και μια πολυδιάστατη πολιτιστική δραστηριότητα.

Στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται το μουσείο της φιλικής εταιρίας λειτουργεί βιβλιοθήκη και αίθουσες για ελληνικά, για διαλέξεις, προβολές και άλλες εκδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:


Το σπίτι της Φιλικής Εταιρίας
01
Το σπίτι της Φιλικής Εταιρίας
























καρκινος πνευμονα μετασταση στο κεφαλι
γαλα χωρις λακτοζη και διαρροια

Comments

Popular posts from this blog

μπουφεδες δελουδης

https://prrcfuql.blogspot.com/2019/05/blog-post_29.html μπουφεδες δελουδης Συγκεκριμένα, ο 63χρονος είχε στείλει στο κινητό τηλέφωνο πολιτικού προσώπου μήνυμα με το οποίο απειλούσε για «εκτελέσεις» αν ψήφισε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 63χρονο και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. μπουφεδες δελουδης Σύλληψη άνδρα στο Παγκράτι για τις απειλές κατά βουλευτών των ΑΝ. ΕΛ. Με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, μεταφέρεται στον εισαγγελέα Αθηνών. σιγα μην κλαψω φυσσας στιχοι Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη αργά χτες το βράδυ από την Ασφάλεια Αττικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 63χρονος διατύπωσε έντονες ακροδεξιές απόψεις, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι στιγμής η συμμετοχή του σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Σημειώνεται πως την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝ. ΕΛ. δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσου

αργυρης κουρης δερματολογος

«Υλοποιείται η δέσμευση που αναλάβαμε πριν από 3,5 χρόνια στην Κοζάνη: Έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει: «Σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης για το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο λιγνιτικών περιοχών είναι η ενίσχυση των ιδιαιτέρως περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων». Υλοποιείται η δέσμευση για έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών. Θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για ​140.000 ​νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης. https://t.co/fUtoSJZMc0 — Prime Minister GR (@Primemini

επι τω πρακτεω

ειδικο και τελικο απαρεμφατο ασκησεις Οι Αρχές έχουν στήσει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του σκάφους, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες βυθίστηκε ολόκληρο μέσα σε λίγα λεπτά. https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/05/blog-post_60.html επι τω πρακτεω Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για θύματα, όμως οι εικόνες από το ναυάγιο, που σημειώθηκε στον πορθμό του Σελαγιάρ, σοκάρουν. τρενακια συναρμολογουμενα Οι επιβάτες φορούν σωσίβια και προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή. Menurut Kapolres Kep. Selayar, AKBP Syamsu Ridwan hingga pkl. 17.05 wita terdapat 6 orang meninggal dunia dan pencarian korban lainnya masih terus dilakukan pic.twitter.com/2POItVybMa — IG : Daeng Info (@Daeng_Info) 3 Ιουλίου 2018 επι τω πρακτεω https://sapvpfaq.blogspot.com/2019/03/blog-post_126.html