Skip to main content

η προικα λασκαρατος αναλυση

η προικα λασκαρατος αναλυση

Η κόρη του αείμνηστου συγγραφέα, Μαρία Ψαθά και η εγγονή του Λένα Νίτσου είχαν την έμπνευση να βάλουν τη σφραγίδα τους σε μια πρωτότυπη έκδοση, με τίτλο «Συλλεκτικό λεύκωμα - ημερολόγιο της Μαντάμ Σουσούς 2018». Σε αυτό φιλοξενείται η ιστορία της ακατάδεκτης και μεγαλομανούς ηρωίδας, αλλά και η εξομολόγηση του ίδιου του συγγραφέα για το πώς προσπάθησε ανεπιτυχώς να την «ξεφορτωθεί» και να ησυχάσει από εκείνη.


Η παρουσίασή του έγινε το βράδυ της Δευτέρας (18/12) στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συνθέτες και τραγουδιστές που έλαβαν μέρος στις θεατρικές ή τηλεοπτικές παρουσιάσεις της «ατίθασης» ηρωίδας του Δημήτρη Ψαθά έδωσαν το παρών μιλώντας για το «φαινόμενο Σουσού», σε ένα αφιέρωμα που περιελάμβανε ομιλίες αλλά και ζωντανή μουσική.


«Ο πατέρας μου έγραφε πολύ γρήγορα και τελείωνε τα έργα του μέσα σε ένα μήνα. Όμως δεν "έφευγαν" από εκείνον αν δεν περνούσε χρόνος. Τα διόρθωνε μέχρι τελευταία στιγμή. Θυμάμαι ξύπναγε νωρίς πρωί και τα διάβαζε δυνατά, καθώς τον ενδιέφερε η μουσικότητα κάθε ατάκας να δένει με την επόμενη», ανέφερε η Μαρία Ψαθά, ενώ σχετικά με την «Μαντάμ Σουσού» είπε πως είναι μία ηρωίδα που αναδείχτηκε μέσα από την αγάπη του κόσμου. «Όπου κι αν παίχτηκε ο κόσμος την αγκάλιασε και αυτό συνέβη γιατί ο πατέρας μου την προίκισε με δύο αρετές, με περηφάνια και αξιοπρέπεια».


https://racnascy.blogspot.com/2019/05/blog-post_93.html

https://ajvgswki.blogspot.com/2019/04/blog-post_70.html

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου και ο Άλκης Κούρκουλος, πρωταγωνιστές στο φετινό ανέβασμα της «Μαντάμ Σουσού» στο «Παλλάς», η Φωτεινή Μπαξεβάνη, «Σουσού» στο ΚΘΒΕ το 2011, ο Νίκος Γαλανός, αριστοκράτης Καντακουζηνός στο πλευρό της Άννας Παναγιωτοπούλου στο θέατρο «Βρετάνια» το 1998 και ο Δημήτρης Καλλιβωκάς, Καντακουζηνός στο πλευρό της Άννας Παϊταζή, στην πρώτη παρουσίαση της ηρωίδας στην τηλεόραση το 1972 σε σενάριο Δημήτρη Ψαθά, μίλησαν για τη «δική» τους Σουσού.


«Αν και είμαι πάρα πολύ κοντά στο γεγονός και δεν έχω την απόσταση του χρόνου που ίσως θα μου επέτρεπε να δω τα πράγματα πιο ολοκληρωμένα, μπορώ να πω ότι η Μαντάμ Σουσού είναι ο πιο ωραίος ρόλος που μου έχει δοθεί έως τώρα» παραδέχτηκε η Δήμητρα Παπαδοπούλου. «Είναι μία ηρωίδα διαχρονική, γι' άλλωστε έχει τόσες πολλές αναγνώσεις. Κάθε γενιά τη βλέπει από τη δική της μεριά και της δίνει τη δική της. Ήταν πολλά τα ερεθίσματα αλλά και οι δυσκολίες που συνάντησα όταν ήρθα αντιμέτωπη με αυτό το τόσο αστείο και συνάμα τραγικό πρόσωπο. Θέλαμε μία σύγχρονη ανάγνωση, κρατώντας παράλληλα τη μαγεία της ηρωίδας και μένοντας πιστοί στο πνεύμα του συγγραφέα. Νιώθω πολύ ευτυχισμένη που ερμηνεύω αυτόν τον ρόλο, γιατί τη Σουσού, την κουβαλάμε όλοι μέσα μας, είναι ένα κομμάτι που επικαλούμαστε πάντα στα ζόρικα. Είναι μεγάλο καταφύγιο για όλους μας η ύπαρξή της».


Ο συνθέτης Διονύσης Τσακνής που έγραψε την μουσική για το ανέβασμα της Σουσούς στο θέατρο «Βρετάνια» σε μορφή μουσικής κωμωδίας το 1998, και ο Γιώργος Αρμένης, που σκηνοθέτησε την ομώνυμη παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το 2011 μίλησαν για την «σπουδαία πένα» του Δημήτρη Ψαθά και για μία «κωμωδία που αντέχει στο χρόνο, μπαίνει στο ψαχνό και ακουμπάει στις παρυφές του Αριστοφάνη».



η προικα λασκαρατος αναλυση
γιατι πειναω τοσο πολυ
μηχανισμος δρασης φουροσεμιδης

Comments

Popular posts from this blog

μπουφεδες δελουδης

https://prrcfuql.blogspot.com/2019/05/blog-post_29.html μπουφεδες δελουδης Συγκεκριμένα, ο 63χρονος είχε στείλει στο κινητό τηλέφωνο πολιτικού προσώπου μήνυμα με το οποίο απειλούσε για «εκτελέσεις» αν ψήφισε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 63χρονο και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω. μπουφεδες δελουδης Σύλληψη άνδρα στο Παγκράτι για τις απειλές κατά βουλευτών των ΑΝ. ΕΛ. Με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, μεταφέρεται στον εισαγγελέα Αθηνών. σιγα μην κλαψω φυσσας στιχοι Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη αργά χτες το βράδυ από την Ασφάλεια Αττικής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 63χρονος διατύπωσε έντονες ακροδεξιές απόψεις, χωρίς όμως να έχει προκύψει μέχρι στιγμής η συμμετοχή του σε κάποιο πολιτικό κόμμα. Σημειώνεται πως την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν αναρτήσεις σε ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες, βουλευτές των ΑΝ. ΕΛ. δέχονται απειλητικά μηνύματα για να μην δώσου

αργυρης κουρης δερματολογος

«Υλοποιείται η δέσμευση που αναλάβαμε πριν από 3,5 χρόνια στην Κοζάνη: Έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών και θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για τα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσίπρας και συνεχίζει: «Σκοπός της νομοθετικής ρύθμισης για το περιβαλλοντικό οικιακό τιμολόγιο λιγνιτικών περιοχών είναι η ενίσχυση των ιδιαιτέρως περιβαλλοντικά υποβαθμισμένων περιοχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας εξαιτίας της επιβάρυνσης από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων». Υλοποιείται η δέσμευση για έκπτωση που προσεγγίζει το 30% στους λογαριασμούς ηλεκτρικούς ρεύματος για την πλειονότητα των οικιακών καταναλωτών. Θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/18 για ​140.000 ​νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης. https://t.co/fUtoSJZMc0 — Prime Minister GR (@Primemini

επι τω πρακτεω

ειδικο και τελικο απαρεμφατο ασκησεις Οι Αρχές έχουν στήσει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων του σκάφους, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες βυθίστηκε ολόκληρο μέσα σε λίγα λεπτά. https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/05/blog-post_60.html επι τω πρακτεω Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για θύματα, όμως οι εικόνες από το ναυάγιο, που σημειώθηκε στον πορθμό του Σελαγιάρ, σοκάρουν. τρενακια συναρμολογουμενα Οι επιβάτες φορούν σωσίβια και προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή. Menurut Kapolres Kep. Selayar, AKBP Syamsu Ridwan hingga pkl. 17.05 wita terdapat 6 orang meninggal dunia dan pencarian korban lainnya masih terus dilakukan pic.twitter.com/2POItVybMa — IG : Daeng Info (@Daeng_Info) 3 Ιουλίου 2018 επι τω πρακτεω https://sapvpfaq.blogspot.com/2019/03/blog-post_126.html